Tuesday, 6 September 2011

Susur masa

Merayap jauh imaginasi aku
ke sudut bilik kemudian jauh ke luar kota
hinggap ke denai mencari ketenangan
entah ke mana
arah aku mahu tuju
angin dan lalang
dua-duanya adalah aku

Aku dan hidupku
dalam susur masa kehidupan.
beginilah juga aku
dahulu dan kini
mungkin transformasi tiada efektifnya.
Sejarah yang mengulang dan mengulang tayangan filem ku sendiri
Seperti si bodoh yang terus menjadi bodoh.

Kehidupan itu adalah satu nikmat bagi orang yang mengertinya
kata-kata kau pada ku masih segar.
Tetapi.
nikmat yang aku kecapi sudah tamat
setelah kau mengariskan sempadan antara kita.
Ternyata nikmatku adalah kamu.


Susur masa yang terus berjalan
seperti gerabak yang bergerak
dan berhenti pada setiap perhentiannya
Terhenti pada zon-zon masa.
Di atas litar kehidupan yang tidak menentu
kau yang sudi menempuh perjalanan bersama aku
yang pernah singgah pada perhentian ku
ku ucapkan terima kasih dan selamat jalan :)

Mulut langsi minta ampun

Kau mulut macam haram
cakap depan cakap belakang
sama haram
Langsi kau, aku bagi kau!

Amarah menguasai diri.
tertutup mata sendiri
mata hati memaki yang tak pasti.
tutup aib sendiri sibuk tepi kain aku.
Domba sana sini mengadu

Manis,telunjuk?Jari apa lagi mahu kau tunding.
Jari tengah?
Pada siapa?
Pada sesiapa sahajalah kecuali kau!

Kesemua beban kau campak.
kau bebas daripada  penjara
banduan yang terlepas.
akhirat sana kau terkurung di neraka!
Awas padah menimpa!

Donggakan kepala
pandang ke atas
hei,Tuhan itu Esa.
Maha pencipta
kita ini semua sama.
bila telanjang
jantina sahaja yang berbeza.
yang terjuntai
yang membulat.

Persalahkan,dipersalahkan
kesalahan yang tiada hujungnya
sedarlah diri ini manusia.
manusia dan manusia
busuk sama-sama.
Ampun maaf penutup semua.


Nurkilan aku tujukan pada diriku sendiri dan kesemua yang terasa dirinya selalu menyalahi dan memaki hamun.Sedarlah diriku dan diri kamu dan kamu semua.Kita ini tak terlepas dari dosa.Janganlah kau menghukum seseorang atas kesalahan yang kau cipta sendiri.Berilah peluang pada kemaafan dan harmonikanlah persahabatan.

Monday, 5 September 2011

Hey there friend

 Hey there friend,this one goes to you
A song from Plain white tees

 Hey there Delilah
What's it like in New York City?
I'm a thousand miles away
But girl, tonight you look so pretty
Yes you do
Times Square can't shine as bright as you
I swear it's true

Hey there Delilah
Don't you worry about the distance
I'm right there if you get lonely
Give this song another listen
Close your eyes
Listen to my voice, it's my disguise
I'm by your side

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me

Hey there Delilah
I know times are getting hard
But just believe me, girl
Someday I'll pay the bills with this guitar
We'll have it good
We'll have the life we knew we would
My word is good

Hey there Delilah
I've got so much left to say
If every simple song I wrote to you
Would take your breath away
I'd write it all
Even more in love with me you'd fall
We'd have it all

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I'd walk to you if I had no other way
Our friends would all make fun of us
and we'll just laugh along because we know
That none of them have felt this way
Delilah I can promise you
That by the time we get through
The world will never ever be the same
And you're to blame

Hey there Delilah
You be good and don't you miss me
Two more years and you'll be done with school
And I'll be making history like I do
You'll know it's all because of you
We can do whatever we want to
Hey there Delilah here's to you
This one's for you
  :')

                                                                   

Saturday, 3 September 2011

Happy merdeka raya :D

Tahun ini meriah kerana ada dua sambutan jatuh pada masa yang sama!
Merdeka dan Hari raya!!..

Hari Raya Pertama
Balik kampung ayah di Perlis pada pagi rayaa..
Singgah ke Penang sebentar..bergambar di atas Jambatan Pulau Pinang..



 Seorang ibu bersama tiga anak daranya.


Hari raya Kedua :D

Beramai-ramai ke rumah Pak Ngah.
Abg ayah yang handsome dan segak..
Pak Ngah masak lauk peberet
Rebung!!

Balik kampung memang besh klau bab makan-makan ni.huhu
Rebung tak berbau dan lembut..
dimasak gulai bersama daging..
emmmm...gooodd!!

Memang takdir aku berjumpa dengan karya bersejarah oleh sasterawan Ishak,salah satu media dalam membangkjitkan semangat Nasionalisma di kalangan orang Melayau semasa penjajahan Jepun dahulu..

Pak Ngah tak bagi pinjam.kena baca on the spot.
Jadi dapat baca suku sahajalah.
sambung bila balik kampung lagi nanti.
Bila lah agaknya dapat khatam..haha




    Teruja yang T-E-R-A-M-A-T ,S-A-N-G-A-T!!!

Aku bertekad akan habiskan baca buku ini bila balik kampung lagi :D


   Sok sek sana sini.Hu ha sana sini bersama sedara mara :D

Oh mama saya berbaju raya baharu warna hijau.uuuww..nampak Muddaaaa..


 Ayah happy jumpa adik-beradik..


Hari Raya Kedua


 Halamak ada bday women plak di sni.haha..Happy Birthday!
Bday kak watie disambut sekali dengan open house rumah Pak Jang ayahnya itu..


Layaann Ayam masak merah,Petai,Sambal belacan,Ulam rajaa...layann weiii..


 Shooting di Kuala Perlis sebentarr....


Orange Sunset

         .......................Akhir kata daripada saya............................

Nasya nani bt Mat Isa
seorang insan
yang
sempurna dari zahirnya..
tetapi tidak pada batinnya
Maafkan jika diri ini
Terbuta mata dan hati
terguris sanubari saudara dan saudari

Salam Aidilfitri tulus suci :)



Poskad raya ke bulan,
ku kirim untuk dikau yang jauh dimata

Saturday, 27 August 2011

Cuti raya dan shopink buku :D

Perjalanan jauh tak ku rasa
kerna hati ku melonjak sana
ingin berjumpa sanak-saudara
yang selalu bermain di mataaaa..

Wo!wo!wo!  (bel si driver menari2 smbil mlepaskn stereng kereta)
Balik kampung....!! (Aten sambung menyanyi di seat belakang)
Woh!woh!woh!  (aku menjerit-jerit dengan muka happy)
Balik kamp...xbxhweedjhrerw.r4.........pung!..pung!!...tettt..


halamak!!!
spoil betul lah!
lagu sekat-sekat rosak plak.
Baru nak bermood rayaa..
Jauh di perantauan
kini kami pulang ke kuala lumpur :D


Hari yang penuh dengan tangisan hujan.Why are you felt so sad dear clouds?-lokasi Melaka
















  Tol sungai besi-Selamat jalan!..Kuala Lumpur redup seketika.kemudian hujan turun sangat lebat :(
  
Jalan sesak
Hujan lebat
dalam kereta
bell memekak membebel :D
haha.


Sebelum kami pulang ke rumah masing-masing.kami telah pun ke Book Xcess untuk shopink buku raya.
Baju raya tak ada jadi buku raya pun jadi laaahh..Saya mmg cinta buku.

Saya : Aku cintak sama kamoo buku..i lap u !
Buku : sungguh??.buktikan padaku!!
Saya : Oh aku akan menjaga mu daripada di makan anai-anai lagi!. Durjana itu anai-anai jika berani             menyentuh mu(lagak bagai superwoman).
Buku : Kalau kau sanggup menjagaku.Aku akan melindungimu dari kejahilan.ak beri kau cahayaku.mari dekat padaku.

Begitulah situasinya jika buku dan aku bisa berkata-kata :D

yeahh!..ini dia pemandu si empuya kereta (bell) dan penduduk belakang kereta(aten)..
teruja di depan kedai buku Book Xpress :D



If i have a lots of money..i will make my room lika a libary :)



This is Sabariyah.She loike to read how to find your perfect soulmate.
ahaks!.tipu-tipu!!



Oh yeahhh...Superman is my favourite superhero!!..damn.i missed this.dah bayar baru jumpa,next time you will be mine!.urghh!!

 Seriously?yelah...Seriously??..yelah.yelah,yelah...betul lah!!..book xcess read more for less!!. :P



                Bel dan Aten seronok shopink sakan ea :DD

Kesudahanya saya dapat juga menjadi ahli book xpressYeah!,see i am smiling  :D
Buku dah murah kalau jadi member lagi murah!!.double the smile  :D :D
Buku dapat voucher lagi Rm20,beli lagi satu buku untuk kakak..Triple the smile  :D :D:D


Hari yang memenatkan.balik dari beli buku pun jalan sesak lagi.last-last berbuka di rumah Bel sementara tunggu ayah ambil :))..


For readers yang suka buku dan mahu pergi ke sini.segala info di dalam laman web rasmi.
http://www.bookxcess.com/

Check out the price!.you will be amazed!!.
Happy shopinkk!!

Monday, 22 August 2011

Funtastic kids :D

Hari ini pergi bersama group member untuk buat kajian pasal tadika.Tadika Arifmurni yang baik hati telah sudi menerima kunjungan kami..Tadika Arifmurni terletak di Krubong,Melaka.Jemput daftar anak-anak ke sini :D



Comot yang comel..hehe :D 

Playground


                                      
   E stand for what kids?-E for Elephant. :P

Kanak-kanak merdeka!!
saya suka yang budak kecil paling tinggi rambut ada gayalahh!!.ngehe!

Kelas yang ceriaaa..seronoknya kalau dapat bermain sambil belajar!..


We were at once a kids too!.
People grew fast..im 20 years old now!!
ooohh.. :O
          Thank you for this fun day and collabaration  among team members.i love you guys.
Together we make a great team!.InsyaAllah :)

Sunday, 21 August 2011

Remembering you,always :)

 Let it be a sweetest memories
Remembering you as my little girl,my only strength.
miss u friend.


and you said you want to leave
cause is the best plan that we had
cause you want me to be hopeless
and set you free
from all my imagenery dream
where i put u on
and it have burden you shoulder
where you become the point to blame
and it went to the end
i have to find a new shelter
to covering me form the cold night

You can went away but i will stand here waiting outside the line..
All for you own happiness,i will felt happy too.

Saturday, 20 August 2011

EPL-Arsenal vs liverpool

Dah lama tak tengok bola.
rumah pun tiada astro.tiaddaaa!!
so kalau nak menonton kenalah ke kedai mamak!.
lagi satu kes,geng2 aku pun tak minat bola sangat.
ak minat pun sikit2 je.tapi layan la jugak bola ni an..cuma tak taksub sgt la.hih

Last tgk bola pun time Malaysia vs singapore!
haram btol la nak main kotor!.sakit hati tengok singapore.mmg dasar anak lee kuan yew btol.
Macam-macam sakit plak datang time last2 match.saje lengah-lengahkan masa.haram!!!
Hurm..last2 Malaysia kalah then semua orang balik dengan sumpah seranah kepada singapore.
haishh..xde rejeki masuk world cup an..never give up Harimau Malaya!

So the result for today!
Liverpool 2-Arsenal-0
Ak sempat tengok separuh masa je sbp salah tgk jam.aha.siot je.

haiyayai.Goal arsenal mudah sangat nak dibolosi..mungkin sebab banyak yang injured and defence tak kuat.
Tapi tak pelah.ak tak lah fanatik sangat pun.Asalkn dapat release stress jap and ni sekarang nak sambung buat assigmnet.
Pukul 1230 nanti Chelsea vs West brom.
ok go chelsea!

next match Arsenal vs Man U!!
Cant wait for the next saturday ! ;p

Tuesday, 16 August 2011

Tired and uninspired

Replayed over and over again
My life had been wasted been fooled over and over again.
I am tired of people around me.I need someone to be trusted and inspired me.

Would you do the honour?
 I will be your strongest power,and you could be mine too.
 
Tired and uninspired-my american heart.

Home, was always quiet 'til the sun went down.
But we were stowaways.
Yeah, we were so afraid.

So, we ran out of town.
From everyone who was calling us out.
Relax, relax.
Exhale and breathe, just breathe for me.

You are the earth beneath my feet,
You are my gravity.
Cause lately I've been tired and uninspired.
Cause lately I've been tired, oh-so tired.

Oh, they're not frame,
Oh, it went away.
You knew you had to leave and couldn't stay.
Be strong for me, I'll be strong for you.
Be strong for me, I'll be strong for you.

You are the earth beneath my feet,
You are my gravity.
Cause lately I've been tired and uninspired.
Cause lately I've been tired, oh-so tired.

And be strong for me.
And be strong for me.
And I'll be strong for you, oh, you.

Monday, 15 August 2011

I miss you

It have been a years now,if you ever remember.
No you dont.how can it be?

Cause you looking much happier without me.
Im just a waste of time to think about,to care about.

Yeah,it supposed to be like that.
i really want you to be happy,even without me.
Even i cant share the moments of joy or your sorrow time.i will still hoping you have the best of your time.
because you are the best thing of my life.


I know why you go away.you will find a better person out there but i will not replacing you with someone new.you will always be there.at my heart.




Make the rain disappear
and let the rainbow shine its colors
Bring me to a new life
when you were just a pastime.





Tuesday, 29 March 2011

Mengejar Tarikh Mati (Dateline)

Blog dah bersawang
lama tak update
maaf kerana mengabaikan mu
Hatiku kini pada Final Projectku..

sepanjang semester empat.
aku tak penah tak tido..
saat bahagia aku di  alam fantasia..
katil yang empuk!
lampu tidur yang romantik!
batal busuk!
dengkuran kepenatan!
hahahaha,
bagai tak nak bangun kelas pagi.


Tetapi !!!!!!!!!!!!
semalam
aku tak tidur    (T.T) ..sob.sob
sangat sedih waktu tidur ku dirampas oleh kertas A3 dan dan pen Marker!
Bagai kelawar membuat kerja sekolah di waktu malam.

INI CUMA MIMPI!!
AKU TAHU!! AKU TAHU!!
MIMPI!!

aduhhhhhh..

itu jelah ayat positif yang aku selalu sebut kalau terseksa dengan assingment.
dengan cakpa benda tu
aku rasakan semua ni akan berakhir dengan cepat.

Oh Tarikh Mati sudah mahu dekat!
Pening kepala nak buat Lego Advertisment..
nak kena lukis komik plak,
Asal lukis je salah!..salah!.salah je kijonya!
pemadam plak dah hilang.payah benor.
hmmm research tak print lagi ni...
macam-macam da.


kau tunggu aku Tarikh Mati!
siap hang!

Ok see ya again
im going back to do research!

Tuesday, 22 March 2011

Birthday Splash!

Today is  my birthday!!!
hey shorty,fatty its you birthday!


i have mixed feeling.
sad and happy
sad because i getting older and soon will be kerepot.(tua).
hadiah pun takde dah tua-tua ni.
One things that makes me happy is     

         my birthday cake from my junior     
 my name on that cakeHappy Birthday k.nonot a.k.a    Blue Bear.. whhtt??
sengal!!!
mesti budak sebelah yang bagi ni!!dorg je panggil ak mcmtu!

macam biasalah budak level sergah bilik ramai-ramai bikin kecoh2 skit//
buat show lagu birthday
then makan sesuap dan bersurai.

boleh plak aku percaya si Ash nak snap picture lompat-lompat kat bawah blok.
aku pun turun lah.pelik gak lah nape lah si soyan boleh jadi sporting nak snap pic ni.dia dahla pemalu.
si ash tu mmg suka snap gambar.aku pun suka...org snap gambar aku
so tanpa fikir panjang
dengan pantas dan seronoknya (biasalah birthday) turun ke bawah.

sedang posing dengan fia
                      Splashh!!!!!

Basah badan kena simbah tiba-tiba.

                 lariiiii!!!!!

malam tak nampak..gelap.
terasa terpijak taek kucing
ohh...nevermind.....
bukan selipar saya..
nevermind..
birthday girl
tak boleh marah..hihi   :)

                                 soyan,tika,ekin dan fia.

thanks for making my day more beautiful...

for years i being friends i never receive any gift for my birthday..(except sekolah)
but today my junior who i barely know much and baru kenal treat me a cheese cake.
they planned for my birthday.

     so sweet adik-adik akak!
In my deep sorrow heart.
i wanted to celeberate my day with my best friends.

If we could be twice young and twice old we could correct all our mistakes.


Happy birthday to myself.
big girls dont cry.

:)



Sunday, 20 March 2011

Phenomena symptoms

Jangan takut
Jangan Cuak-cuak!
ini wabak.
wabak baik punya!

Event symtoms fakuliti seni lukis seni reka
Uitm alor gajah,Melaka

Symptoms yang bermaksud tanda-tanda awal penyakit.
dalam konteks event ini.maksud nya dirumuskan sebagai tanda-tanda awal wabak seni bukanya penyakit
berbahaya..
Rumusan tentang event ini.


Hari gelombang wabak bermula....
perarakan ke pasar bikin kecoh.


Gimik konon-kononnya uitm telah dilanda sejenis wabak penyakit.
3org dari jabatan kesihatan buat pengumuman nak tangkap mangsa yang telah disyaki dijangkiti..
perhatian kepada para pelajar!!
wabak penyakit seni telah merebak ke lendu melaka!
Beware!


 The white guy have been infected


Lisa with her handmade snowman.
 : D



Saya dan tauke gerai.yeay dapat tag symptoms !
Cake with icing...

Pembantu yang rajin(first day je)haha.


Jiran sebelah.

Dance to the Painting..Ony dan Ayu bersatu!
                           Dah boleh buat catering dah encik ridz..ayam bakar madu sedap :)

                                                 Performances from each of Department.



Monday, 14 March 2011

A "shake" for a break!


Credit to Ajai for her kindness to accompany me doing my research  paper about community in Malaca.
After finished doing my interview..We stop by at the klebang.

Time to have some fresh moments with a cup of   coconuts shake!

You can notice the stall just beside the Caltex petrol station or just from the people who line up long with their car parked at the both side of the road!


you got spotted!


             
                    I heard story about this stall and i get excited when i came here!.Lets Jalan-jalan cari makan!

 Told you so.If you want to buy,you have to wait.

Most of them purchase up to 10 cup but i just need one :)


            Face of  happiness,Finally i got one........what a feeling..aaaaahhhh~

Thursday, 10 March 2011

Mural tun merah

Hari ni padat dengan mural.
Pagi tadi ada presentation pasal mural..
Terima kasih kepada ayah sebab tolong anaknya ini buat research ke sekolah-sekolah untuk kaji mural.

Ayah....wa salute lu..
ahaha.kasarnya.
Ayah,sayang ayah...
hehe

Malam pulak pun ada mural.
Tun merah masuk bertanding lawan mural tercantik antara kolej..
Idea mural Tun Merah dari Puan leen aka leen mafia
Pelukis komik ujang zaman kanak-kanak ku dulu
sikalang jd lecturer kami pula.

Haaaa......
Aku pun ada gak lukis sikit-sikit..
tapi kebanyakanya Puan leen yang lukis.Dia kan pro.
Aku lukis cincai-cincai je.serius buruk..
Kelam kabut betul la sbp esok juri dah nak datang.



                            Tak menang tak kisah.Asalkan ada kenangan manis dan pengalaman.




Ini lah buah manggis..mcm xjadi je,,
Nama poyo-poyo aku dulu manggis.
kawan baik aku yang panggil.
Ak lukis dengan penuh rasa gembira..
sambil teringat dia yang dahulu, selalu tersenyum sambil panggil nama Mang-gissss....
i miss the old us  :'(

Monday, 7 March 2011

Little friend of mine

Kalau bercakap pasal dia.semua akan cakap dia sangat comel dan bersemangat.
Selalu tolong aku dan beri nasihat kat aku..
Aku sangat kagum dengan sikap berdikari dia.
Dah lama dia mengadu dia sakit perut,aku pun ingat dia salah makan ke apa.so macam kijap la
Tapi haritu tiba-tiba dia nak pergi hospital nak check sakit apa sebap dah berturut-turut sakitnya.
Aku pun temanlah naik moto bawak dia ke hospital.
Sedih gak tengok dia terbaring muka pucat tapi still  senyum.
Dia memang macam tu...
Buat-buat tak ada apa-apa,
Padahal tengah sakit.tengah sedih..
Tapi dia still senyum dan rasa bersalah sebab susahkan aku hantar ke hospital.
heyy!,we are pren ma..haha..
you always there for me too!.

hurmmmmm...................
doktor cakap dia kena tahan kat wad.Tekanan darah rendah...
Dia cuma risaukan dia punya assigmnet.

No!! no!!

pk ur self first k.aku tahu dia tak nak susahkan group dia,..kalau dah diberi tanggujawab,dia mesti cuba untuk penuhinya.
tapi dia dah sakit mestilah group dia paham.
so chilax lah.banyak kan rehat dan doa..

Sebelum balik tu..
Dia sempat nasihat kat aku..

Not,jangan lupa jaga solat...

dia lah yang kejut aku lau susah bangun solat subuh..

Bagi aku.
orang yang jaga solatnya adalah orang yang berdisplin dan menghargai masanya.
kawan baik aku pun mcm tu..
aku masih ingat lagi dia tegur pasal aku tak bertudung.
walaupun masa tu aku sangat terasa dengan cara teguran dia tapi aku sangat berterima kasih sebab
nasihatkan aku.

      kawan yang sayang kan kita adalah kawan yang berani tegur kesalahan kita.

Bersalah pula aku sebab tak dapat tolong dia.
Teman dia pun sekejap je.
cuma doa je aku boleh berikan.
semoga sihat dan bersemangat kembali seperti dahulu...


kepada..

FARAH RAIHANA a.k.a ARISA!

Gambate neh!!

(^O^)!!!

sori sebab tak dapat melawat hari ini.


Sedikit coretan peristiwa hari ini dengan rai dan diyana syukur.
Oh ya..thanks for keeping me company ya korgs..
sian dorg kena teman buat reseacrh
After siap reseacrh balik rumah diyana di rombau(rembau)
Best sebab saya dapat drive laju-laju
buat jalan mcm atuk wa yang punya.
Mak yah guwa bayar cukai jalan so wa tak kila lah
wa suka laju-laju,
ehehe




Rai yang tak sehat 1.


Thank you mama diyana kerana paham paham kami lapar jadi
lauk pun memang kena tibai habis dengan aku.

Rai yang tidak sehat 2...( Ini lah shooorga perut...piuhh.sedap!)



Thanks for today ya
 XD


urrkkk.alhamdulilah.
opss!

Friday, 4 March 2011

Hancur hasrat

Sepatutnya aku wakil fakulti Art and design masuk bowling.
Penat ak datang training ari rabu semalam.dah lah assigmnet berlambak.
training mula 830 habis pukul 1 pagi..
hurm..apa pun xdapat.
baru ingat nk sumbangkan pingat untuk ad..

walaupun aku baru kali kedua main.tapi ak semangat nak belajar and training.
tapi last minit macam ni cakap aku xboleh main
ada orang yang lagi hebat pernah jadi wakil dapat masuk plak


berilah peluang pada senior ni.
pasni ak dah xda dah..
lagipun ak xde lah teruk sgt.budak baru belajar lah katakan

hurmm..

xpela..
malas nak fikir..

Wednesday, 2 March 2011

Starving for Parkia speciosa

Haji nekmat stall  is the most cheap and affordable Nasi lemak you can have!
Ikan bilis boleh ambil sendiri..sambal lebih,.nasi banyak, still seringgit!

But today i not going for some nasi lemak or fat rice but for Parkia speciosa ataupun nama melayunya

PETAI

huahauhau..Parkia speciosa adalah nama specifik dia..
ingatkan apa lah td kan..

susahnya nak cari petai kat melaka ni.
haji nekmat selalu ada jual.kadang-kadang asyik terpikir je makanan kat sana.
atuk pun baik.nenek sangat comel.hehe

boleh plak time nk presentation makan petai.
ahaha.busuk je mulut


haaaa.apa-apa pun
mknan melayu lah yang paling sedap!!

Monday, 28 February 2011

Badi isnin

Hari Isnin datang lagi!!.hari paling aku tak suka dari zaman kain biru sekolah.Isnin bermaksud kembali ke alam nyata setelah holiday sakan tak i-n-g-a-t dunia, iaitu Sabtu dan Ahad..
Monday is the first day of work with a very pack shedule.I got classes from 9a.m till 7p.m.
Even Officer work until 5p.m but like people said.. live as student is really hectic.

Misery,shame,and humilated.I got pre-assesment today and i be informed late by my classmate.

We been scolded by the lecturer.YES!!
never having this kind of situation before.i mean the bad one.
But i not saying i cant bear the advices and criticzise.I know where my mistake is and i will put more effort after this.
Geram skit sbp budak kelas gile selfish xbgtau member,semua pk diri sendiri,xde kesian kat kwn lain.bodo!

and the great things is it happened today---
MONDAY

urghhh...


Lagi satu badi!

Monday classes finished at 7p.m.We cant bare our stomach beat and went for some food.
Destination ++ Bangladesh mini night market at Kelemak.
haha.sana mmg ramai bangla sbp kawasan perindustrian..

BUKA DOMPET

KUTU JE ADE!

First ATM machine rosak..pergi bank maybank and CIMB pun rosak.Went for 4 ATM machine around alor gajah.semua tak boleh cucuk duit.
Rasa nak rompak je ATM.....geramm!!!!!
sangat bazir masa beratur lama dan setakat main tekan-tekan numbor PIN kad.

yeahh.saya sangat sayang hari ini.
hari ini hari...
                    I S N I N

Saya ade geng benci Isnin,
Anda kenal dia bukan?


                                                          We r the Monday Haters!