Tuesday, 6 September 2011

Susur masa

Merayap jauh imaginasi aku
ke sudut bilik kemudian jauh ke luar kota
hinggap ke denai mencari ketenangan
entah ke mana
arah aku mahu tuju
angin dan lalang
dua-duanya adalah aku

Aku dan hidupku
dalam susur masa kehidupan.
beginilah juga aku
dahulu dan kini
mungkin transformasi tiada efektifnya.
Sejarah yang mengulang dan mengulang tayangan filem ku sendiri
Seperti si bodoh yang terus menjadi bodoh.

Kehidupan itu adalah satu nikmat bagi orang yang mengertinya
kata-kata kau pada ku masih segar.
Tetapi.
nikmat yang aku kecapi sudah tamat
setelah kau mengariskan sempadan antara kita.
Ternyata nikmatku adalah kamu.


Susur masa yang terus berjalan
seperti gerabak yang bergerak
dan berhenti pada setiap perhentiannya
Terhenti pada zon-zon masa.
Di atas litar kehidupan yang tidak menentu
kau yang sudi menempuh perjalanan bersama aku
yang pernah singgah pada perhentian ku
ku ucapkan terima kasih dan selamat jalan :)

Mulut langsi minta ampun

Kau mulut macam haram
cakap depan cakap belakang
sama haram
Langsi kau, aku bagi kau!

Amarah menguasai diri.
tertutup mata sendiri
mata hati memaki yang tak pasti.
tutup aib sendiri sibuk tepi kain aku.
Domba sana sini mengadu

Manis,telunjuk?Jari apa lagi mahu kau tunding.
Jari tengah?
Pada siapa?
Pada sesiapa sahajalah kecuali kau!

Kesemua beban kau campak.
kau bebas daripada  penjara
banduan yang terlepas.
akhirat sana kau terkurung di neraka!
Awas padah menimpa!

Donggakan kepala
pandang ke atas
hei,Tuhan itu Esa.
Maha pencipta
kita ini semua sama.
bila telanjang
jantina sahaja yang berbeza.
yang terjuntai
yang membulat.

Persalahkan,dipersalahkan
kesalahan yang tiada hujungnya
sedarlah diri ini manusia.
manusia dan manusia
busuk sama-sama.
Ampun maaf penutup semua.


Nurkilan aku tujukan pada diriku sendiri dan kesemua yang terasa dirinya selalu menyalahi dan memaki hamun.Sedarlah diriku dan diri kamu dan kamu semua.Kita ini tak terlepas dari dosa.Janganlah kau menghukum seseorang atas kesalahan yang kau cipta sendiri.Berilah peluang pada kemaafan dan harmonikanlah persahabatan.

Monday, 5 September 2011

Hey there friend

 Hey there friend,this one goes to you
A song from Plain white tees

 Hey there Delilah
What's it like in New York City?
I'm a thousand miles away
But girl, tonight you look so pretty
Yes you do
Times Square can't shine as bright as you
I swear it's true

Hey there Delilah
Don't you worry about the distance
I'm right there if you get lonely
Give this song another listen
Close your eyes
Listen to my voice, it's my disguise
I'm by your side

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me

Hey there Delilah
I know times are getting hard
But just believe me, girl
Someday I'll pay the bills with this guitar
We'll have it good
We'll have the life we knew we would
My word is good

Hey there Delilah
I've got so much left to say
If every simple song I wrote to you
Would take your breath away
I'd write it all
Even more in love with me you'd fall
We'd have it all

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I'd walk to you if I had no other way
Our friends would all make fun of us
and we'll just laugh along because we know
That none of them have felt this way
Delilah I can promise you
That by the time we get through
The world will never ever be the same
And you're to blame

Hey there Delilah
You be good and don't you miss me
Two more years and you'll be done with school
And I'll be making history like I do
You'll know it's all because of you
We can do whatever we want to
Hey there Delilah here's to you
This one's for you
  :')

                                                                   

Saturday, 3 September 2011

Happy merdeka raya :D

Tahun ini meriah kerana ada dua sambutan jatuh pada masa yang sama!
Merdeka dan Hari raya!!..

Hari Raya Pertama
Balik kampung ayah di Perlis pada pagi rayaa..
Singgah ke Penang sebentar..bergambar di atas Jambatan Pulau Pinang..



 Seorang ibu bersama tiga anak daranya.


Hari raya Kedua :D

Beramai-ramai ke rumah Pak Ngah.
Abg ayah yang handsome dan segak..
Pak Ngah masak lauk peberet
Rebung!!

Balik kampung memang besh klau bab makan-makan ni.huhu
Rebung tak berbau dan lembut..
dimasak gulai bersama daging..
emmmm...gooodd!!

Memang takdir aku berjumpa dengan karya bersejarah oleh sasterawan Ishak,salah satu media dalam membangkjitkan semangat Nasionalisma di kalangan orang Melayau semasa penjajahan Jepun dahulu..

Pak Ngah tak bagi pinjam.kena baca on the spot.
Jadi dapat baca suku sahajalah.
sambung bila balik kampung lagi nanti.
Bila lah agaknya dapat khatam..haha




    Teruja yang T-E-R-A-M-A-T ,S-A-N-G-A-T!!!

Aku bertekad akan habiskan baca buku ini bila balik kampung lagi :D


   Sok sek sana sini.Hu ha sana sini bersama sedara mara :D

Oh mama saya berbaju raya baharu warna hijau.uuuww..nampak Muddaaaa..


 Ayah happy jumpa adik-beradik..


Hari Raya Kedua


 Halamak ada bday women plak di sni.haha..Happy Birthday!
Bday kak watie disambut sekali dengan open house rumah Pak Jang ayahnya itu..


Layaann Ayam masak merah,Petai,Sambal belacan,Ulam rajaa...layann weiii..


 Shooting di Kuala Perlis sebentarr....


Orange Sunset

         .......................Akhir kata daripada saya............................

Nasya nani bt Mat Isa
seorang insan
yang
sempurna dari zahirnya..
tetapi tidak pada batinnya
Maafkan jika diri ini
Terbuta mata dan hati
terguris sanubari saudara dan saudari

Salam Aidilfitri tulus suci :)



Poskad raya ke bulan,
ku kirim untuk dikau yang jauh dimata

Saturday, 27 August 2011

Cuti raya dan shopink buku :D

Perjalanan jauh tak ku rasa
kerna hati ku melonjak sana
ingin berjumpa sanak-saudara
yang selalu bermain di mataaaa..

Wo!wo!wo!  (bel si driver menari2 smbil mlepaskn stereng kereta)
Balik kampung....!! (Aten sambung menyanyi di seat belakang)
Woh!woh!woh!  (aku menjerit-jerit dengan muka happy)
Balik kamp...xbxhweedjhrerw.r4.........pung!..pung!!...tettt..


halamak!!!
spoil betul lah!
lagu sekat-sekat rosak plak.
Baru nak bermood rayaa..
Jauh di perantauan
kini kami pulang ke kuala lumpur :D


Hari yang penuh dengan tangisan hujan.Why are you felt so sad dear clouds?-lokasi Melaka
















  Tol sungai besi-Selamat jalan!..Kuala Lumpur redup seketika.kemudian hujan turun sangat lebat :(
  
Jalan sesak
Hujan lebat
dalam kereta
bell memekak membebel :D
haha.


Sebelum kami pulang ke rumah masing-masing.kami telah pun ke Book Xcess untuk shopink buku raya.
Baju raya tak ada jadi buku raya pun jadi laaahh..Saya mmg cinta buku.

Saya : Aku cintak sama kamoo buku..i lap u !
Buku : sungguh??.buktikan padaku!!
Saya : Oh aku akan menjaga mu daripada di makan anai-anai lagi!. Durjana itu anai-anai jika berani             menyentuh mu(lagak bagai superwoman).
Buku : Kalau kau sanggup menjagaku.Aku akan melindungimu dari kejahilan.ak beri kau cahayaku.mari dekat padaku.

Begitulah situasinya jika buku dan aku bisa berkata-kata :D

yeahh!..ini dia pemandu si empuya kereta (bell) dan penduduk belakang kereta(aten)..
teruja di depan kedai buku Book Xpress :D



If i have a lots of money..i will make my room lika a libary :)



This is Sabariyah.She loike to read how to find your perfect soulmate.
ahaks!.tipu-tipu!!



Oh yeahhh...Superman is my favourite superhero!!..damn.i missed this.dah bayar baru jumpa,next time you will be mine!.urghh!!

 Seriously?yelah...Seriously??..yelah.yelah,yelah...betul lah!!..book xcess read more for less!!. :P



                Bel dan Aten seronok shopink sakan ea :DD

Kesudahanya saya dapat juga menjadi ahli book xpressYeah!,see i am smiling  :D
Buku dah murah kalau jadi member lagi murah!!.double the smile  :D :D
Buku dapat voucher lagi Rm20,beli lagi satu buku untuk kakak..Triple the smile  :D :D:D


Hari yang memenatkan.balik dari beli buku pun jalan sesak lagi.last-last berbuka di rumah Bel sementara tunggu ayah ambil :))..


For readers yang suka buku dan mahu pergi ke sini.segala info di dalam laman web rasmi.
http://www.bookxcess.com/

Check out the price!.you will be amazed!!.
Happy shopinkk!!

Monday, 22 August 2011

Funtastic kids :D

Hari ini pergi bersama group member untuk buat kajian pasal tadika.Tadika Arifmurni yang baik hati telah sudi menerima kunjungan kami..Tadika Arifmurni terletak di Krubong,Melaka.Jemput daftar anak-anak ke sini :D



Comot yang comel..hehe :D 

Playground


                                      
   E stand for what kids?-E for Elephant. :P

Kanak-kanak merdeka!!
saya suka yang budak kecil paling tinggi rambut ada gayalahh!!.ngehe!

Kelas yang ceriaaa..seronoknya kalau dapat bermain sambil belajar!..


We were at once a kids too!.
People grew fast..im 20 years old now!!
ooohh.. :O
          Thank you for this fun day and collabaration  among team members.i love you guys.
Together we make a great team!.InsyaAllah :)